Hae
Anna Liljeroos

Testaa pizzaperjantaina juurespizzaa ja ylläty

Superherkullinen juurespizza on trendikäs herkku

Ystäväni Jarna testasi K-Ruoan reseptipankista löydettyä uutta Juurespizza -reseptiä raitajuurikkaista. Vuoden 2019 vihannekseksi valitut juurikkaat eli tutun punajuuren lisäksi kelta-, raita- ja valkojuurikas sekä näiden muunnokset ovat upean ulkonäkönsä lisäksi mielettömän herkullisia. Hän testasi reseptiä ja yllättyi miten mahtavaa pizza oli, joten meilläkin on tehty tätä nyt kahtena viikonloppuna peräkkäin. Pari pizzaa aikuisille vegenä ja sen lisäksi perinteinen ”kinkku-ananaspizza” tai vastaava lapsille on paistunut samalla kerralla kun taikinasta tekee pieniä pyöreitä pizzoja. Lehtikaalisipsejäkin kokeilin taannoin ensimmäistä kertaa. Ne eivät ihan vakuuttaneet mutta tuo Hungry Chef -pizzajauho tuli jäädäkseen. Siitä tulee maailman parasta ja rapeinta pizzapohjaa eikä mitään pullataikinaa.

Pizza biancan päällä on punajuurta, kelta- ja raitajuurta, kotimaista basilikaa sekä tummaa balsamietikkakastiketta. Lasten makuun olevassa pizzassa on Atrian kotimaista kalkkunaleikettä kuutioina sekä kelta- ja raitajuurta ja juustoa. Tämän pizzaperjantain perusteella täytyy todeta, että kyllä kelpasi pizza myös kotimaisista juureksista! Tsekkaa alkuperäinen resepti täältä, mikäli olet sinihomejuuston ystävä.

Ainekset

 

Pizzataikina

Täyte

    • 1 keltajuuri
    • punajuuri
    • raitajuuri
    • Arla Lempi crème fraîchea
    • rkl oliiviöljyä
    • rkl hunajaa
    • ripaus sormisuolaa

Päälle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *