Hae
Anna Liljeroos

Herkullisen mehevä omenamurupiirakka

Taikoja omenasta

Saimme ystäväni anopilta vielä uuden lähetyksen syysomenoita ja niistä meillä on valmistunut monenlaista herkkua. Yksi meidän perheen suosikeista on omenamurupiirakka sitruunatäytteellä, joka on mehevä ja maukas. Olen versioinut ohjetta joskus kaurahiutaleilla ja vaihtamalla sitruunarahkan vaniljaan mutta alkuperäinen resepti on suosikkimme, joten jaan sen teidän kanssa.

Edellinen piirakka meni jo, koskahan sitä viitsisi leipoa uuden! Omppuja kun on vielä.

Omenamurupiirakka sitruunarahkatäytteellä, pellillinen

Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl hienoa sokeria
2-3 tl leivinjauhetta
250 g sulatettua voita tai margariinia
Pohjataikina:
2/3 muruseoksesta
2 dl vaniljajogurttia
1 kananmuna
Täyte:
1 litra omenakuutioita (n.6 omenaa)
1-2 rkl kanelia
1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
1 tlk maustamatonta rahkaa (250 g)
1,5 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet kulhossa sekaisin. Sulata rasva ja kaada jauhoseoksen sekaan. Vatkaa sähkövatkaimella nopeasti muruseokseksi. Ota muruseoksesta 4,5 dl toiseen kulhoon ja laita sivuun pinnan muruseosta varten.
2. Pohjataikinaa varten, lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen vaniljajogurtti ja kananmuna. Vatkaa nopeasti taikinaksi. Taikinan ei tarvitse olla sileää, vaan murupaakkuja saa jäädä.
3. Levitä pohjataikina leivinpaperilla vuoratulle suurelle uunipellille.
4. Kuori ja kuutioi omenat kuutioiksi. Sekoita joukkoon kanelia. Levitä omenakuutiot piirakkapohjalle tasaisesti.
5. Valmista rahkatäyte sekoittamalla rahkat, sokerit ja munat vatkaimella sileäksi seokseksi. Kaada täyteseos tasaisesti omenakuutioiden päälle.
6. Ripottele sivuun jättämäsi 4,5 dl muruseosta rahkatäytteen pinnalle.
7. Paista piirakka 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40-45 min.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *