Hae
Anna Liljeroos

Omenahyvää

SAMSUNG CSC

Mellunkylän martta ei ole edelleenkään rauhoittunut, sillä satokautta on jäljellä näin syksyllä vielä pitkään monien herkkujen parissa. Kävin muutama viikko sitten mökillä poimimassa omenoita joita löytyi pienen pussillisen verran ja sain täydennystä satoon ystäväni anopilta. Tämä oli oikein ystävällistä ja todella arvostan tätä lahjaa.  Hän toi meille ensin Valkeaa kuulasta ja sitten muutaman viikon kuluttua siitä eli nyt viime viikolla Antonovkaa (vihreä) ja Loboa (punainen). Pussilliset omenoita oven pielessä tekivät meidät hyvin iloiseksi.

20160904_162123

mökillä kasvavien omenoiden lajiketta en tiedä.

20160904_164330 SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

OMENAPIIRAKKA

muropohja

omenoita

kanelia, sokeria (fariini)

vaniljarahka

kananmuna

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Piirakoiden lisäksi ollaan syöty omenoita sellaisenaan sekä viimeisenä tein hilloa. Omenahillo kaurapuurossa tai riisipuurossa on mun suosikki ja toki lapsetkin pitävät siitä vaikka mansikkahillolla onkin parempi menekki. Valkea kuulas omenat syötiin sellaisenaan. Lobo-omenista en valitettavasti muistanut ottaa kuvaa, joten lainaan kuvaa. Se on talviomena joka on toiselta puolelta vihreä ja toiselta puolelta punainen. Tämä oli suht makea mutta olisi ehkä kaivannut vielä kypsymisaikaa. Loboa käytettiin etenkin omenapiirakoihin.

img_20160831_183757

Ohutkuorinen kesäomena Valkea kuulas

SAMSUNG CSC

Paksumpikuorinen ja hapokkaampi syysomena Antonovka

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

OMENAHILLO

4 kiloa omenoita

1,5 kg sokeria

pari dl vettä

2 pussia sinistä Melatinia

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Nyt postauksen aikana ehtikin riisipuuro hautua uunissa ja se oli hillon kanssa erinomaista. Onneksi on ystäviä joiden kanssa voin jakaa saman innostuksen, sillä kohta koittaa metsään lähtö. Menemme Jarnan kanssa puolukkaan. Huomenna on lappapuuron vuoro 🙂

SAMSUNG CSC

2 kommenttia

  1. Anniina kirjoitti:

    Omenapuolukkahillo se vasta hyvää onkin 🙂 Kiva kun noita omia omenoita ei tarvitse edes kuoria.

  2. Lovisa kirjoitti:

    Tänä vuonna Lohjan omenamarkkinoilla sai viedä omenoita ”lajiketunnistukseen”, eli kannattaa pitää silmät auki josko ensi vuonna on sama homma (meilläkään ei ole tietoa yhdenkään omenapuun lajikkeesta, mutta en harmikseni päässyt omenamarkkinoille). Jos haluatte tietää mitä omenaa mökiltä tulee ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *