Hae
Anna Liljeroos

Sama vanha minä

SAMSUNG CSC

Tää syksy on mennyt kuin siivillä ja musta tuntuu että viikot vyöryy ihan mahdotonta tahtia! Talonrakennus ei ole tuntunut lainkaan pitkältä tai hitaalta vaan se etenee nopeasti. Hyvä kun ehdin viikolla kissaa sanoa, niin ollaan jo perjantaissa. Oon sen vuoksi ollut myös todella surkea blogin kanssa ja odotan kyllä sitä, että pääsisin kiinni mun normaaliin kirjoitustahtiin. En vain ymmärrä mihin kaikki aika oikein katoaa?!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Vajaa kaksi viikkoa sitten aloitin dieetin josta kerroin täällä. Olin niin innoissani aloittamisesta ja se on parantanut mun vointia hurjasti. Dieetti on ollut ihan todella raju verrattuna niihin kaloreihin joita ilmeisesti kulutin ennen sitä, sillä ensimmäisen täyden viikon saldo oli jo -2,5kg. Olin kyllä innoissani mutta arvaatteko mitä siitä seurasi? Tihentyneet imetykset ja aiempaa tyytymättömämpi vauva :/ En tietystikään voi olla varma ovatko ne kaksi asiaa yksi yhteen mutta tietysti pelkään sitä. Tuossa toisen viikon puolivälissä mulla iski ihan kamala nälkä ja siihen päälle huoli siitä saako vauva tarpeeksi maitoa. Ilmeisesti kanakeitto lounaaksi ja päivälliseksi, parilla rahkalla ei täytä maitotankkeja yhtä tehokkaasti kuin vaa’an kautta kulkematon kotiruoka höystettynä herkuilla.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

En ole silti syönyt mitään makeaa tai lopettanut dieettiä. Lisäsin aamusmoothieen yhden banaanin, välipalaksi vähän pähkinöitä ja illalle yhden ylimääräisen proteiinidrinkin ja katson toimisiko tämä jatkossa paremmin. Tämä viikko on siis mennyt soveltaen ja voi olla että saan etsiä ihan oman tieni tämän dieetin kanssa jos superdieetissä on tarkoituksena kiristää kaloreita viikottain aina vähemmäksi. Tämä tietysti harmittaa kun olen ollut koko asiasta aivan intopiukkana mutta järjen kanssa mennään.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Yksi ihan mieletön ilon aihe oli kun löysin netistä mun vanhaa suosikkimakua Scitecin herasta. Sitä on ollut saatavilla mun mielestä todella huonosti ja olin jo melkein luopunut toivosta. Vanha orange-creamsicle oli muuttanut muotoa nimeen orange-cream mutta maun perusteella se on kyllä lähelle tai samaa. Oon juonut sitä vain yhden pönikän mutta voi että miten pysyvä muistijälki siitä on jäänyt. Niin herkullista, sillä rakastan appelsiinia!

Toinen ehdoton suosikki on myös yöproteiiniksi sopiva Super-7. Se imeytyy heraa vähän hitaammin koska siinä on sekoitus seitsemää eri proteiinilähdettä. Tää on ollut mun vakiotuote jo vuosia mutta nyt mulla ei oo ollut tätä pitkään aikaan. Tuli oikein vanhat ”kunnon” ajat mieleen kun olinhan silloin oikein kunnossa 😉 Tätä on vaan yksi maku ja se on suklaa sillä tuote sisältää kaakaota ja toki sen vuoksi antioksidantteja.

20121201_142009-3 Documents16-5 20121201_2049365

 

Siinäpä muistoja vuodelta 2012, postauksesta Sikahyvä viikko ja ihan ilmainen mainostus proteiineista sillä tuotteet on itse ostettu. Hyvästä kuitenkin maksaa mielellään ja mulle tuli noista ihan nostalginen olo. Vähän niin kuin saisin pikkuhiljaa itseni takaisin!

Juuri nyt me ollaan kotona Amoksen kanssa kaksin ja täytyy sanoa, että oon vaan niin onnellinen tuosta meidän perheen pienimmästä. En tiedä miten olisin jaksanut tämän syksyn ilman sitä että voin hukuttaa kaikki murheeni käpertymällä peiton alle kainalossa kuusi kiloa rakkautta. Voisi luulla että juuri vauvan vuoksi on ollut rankkaa mutta mä väitän toisin. Isompia lapsia väheksymättä en tiedä missä olisin ilman. On ollut niin ihanaa nuuskuttaa aivan pientä vauvaa ja vaan rakastaa niin paljon. Se jos joku pitää väsyneen äidin tässä hetkessä. Kiitos siis Luojalle hänestä <3 Ja ihan kaikesta! Myöhäisillan mietteissä näköjään…

Öitä <3

SAMSUNG CSC

33 kommenttia

 1. jebby kirjoitti:

  Niin ei kai vauvat osaa vaatia maitonsa koostuvan äidin mässäämistä herkuista?! Hoikatkin äidit saavat kyllä rintamaidollaan pidettyä vauvansa tyytyväisinä eivätkä mätä herkkuja kaksinkäsin…vaiko… Hyvä ettet ole luovuttanut sillä siinä ei olis ollu mitään järkeä.

  • eekoo kirjoitti:

   Pfff.. Tuskin Anna tarkottikaan, että maidon tulon väheneminen olis just vaan herkkujen pois jäännistä johtuvaa, vaan siitä että kokonais kalorimäärä on tippunu..

   • Anna kirjoitti:

    Juu, kaikenkaikkiaan niukkaa energiansaantia tarkoitin! Joillain maidontuotanto on hyvin herkkä sen kanssa, kun toiset voivat tiputtaa hyvinkin painoa ja maitoa tulvii. Erilaisia kun ollaan kaikki niin pitää löytää se itselle sopiva tahti niin että vauva ei toivon mukaan huomaa mitään eroa 🙂

   • jebby kirjoitti:

    No niin. Olen aika 100-varma että lihava laihtuisi ihan jo pelkällä normaalilla ruokavaliolla eikä millään dieetillä. Dieetti on vain ja ainoastaan kärsimysnäytelmä, jonka määrä on loppua joskus. Normaali perusterve ruokavalio on vähän kauaskantoisempaa kuin ääripäistä toiseen hyppiminen.

    • Anna kirjoitti:

     Okei, en ala kinastelemaan mutta mun käsittääkseni nainen joka painaa 90kg vs. nainen joka painaa 60kg ei kuluta kovinkaan paljon enemmän kaloreita? Kulutusero saattaa olla vain muutamia satoja kaloreita ja sen saa helposti sillä tavallisellakin ruokavaliolla niin että paino pysyy plus/minus nolla.

     Mutta oon samaa mieltä et olisi paras tietysti jos muutoksen onnistuu tekemään niin kuin oppikirjoissa! 🙂 Rauhallisesti, puoli kiloa viikossa ja omaksumalla terveelliset elämäntavat! Eli kiitos kannustuksesta jos se oli viestien pointti! 🙂 Yritän parhaani tehdä juuri niin.

     • jebby kirjoitti:

      Tottakai kannustan aina kaikkia, jotka pyrkivät terveelliseen olomuotoon. Mulla vaan alkaa herkästi kiehuttamaan kaikki ”dieetti” sanat..en kertakaikkiaan ymmärrä mitä järkeä on kituuttaa ja sitten kohta taas mussuttaa. Työpaikallani on juurikin näitä ”ikuisia laihduttajia”, jotka syövät työpaikan lounaalla salaatin kuin enkelit ja työpäivän jälkeen nälkäisinä kiskovat naamaansa pelkästään kotimatkalla levyllisen suklaata. Ja kotona on jo heti kohta taas karmiva nälkä. Musta on niin surullista.

 2. Minni kirjoitti:

  Hei! Vähän sellainen fiilis tuli että sun voisi olla hyödyllistä lukaista nämä loistavat artikkelit:

  http://joni.optimalperformance.fi/elamanmuutoksen-top-1-ohje/

  http://joni.optimalperformance.fi/roundtable-terveellinen-elama-ja-pysyvat-tulokset/

 3. Aada kirjoitti:

  Vaikka ehditkin kirjoitella harvemmin niin täällä ainakin yksi lukija odottaa innokkaasti postauksiasi 🙂

  Itselläni ei ole vielä lapsia eikä siis liioin kokemusta imettämisen ja dieetin yhdistämisestä mutta mun mielestä nuo sun tekemät muutokset kuulostaa järkeviltä. Ja kaikista hienointa on se että olet sitkeästi jatkanut dieettiä haasteista huolimatta. Voit varmasti kiittää siitä itseäsi jatkossa. Kuten kirjoitit niin vaikutus mielialaankin on ollut suuri. Vaikka nyt sovellatkin joitain juttuja niin saat varmasti kuitenkin monta asiaa taas kuntoon tuon dieetin avulla, esim. herkut pois. Siitä on sitten hyvä jatkaa kun jossain vaiheessa lopetat imettämisen ja varmasti sulla on siinä vaiheessa hurjasti parempi fiilis kun olet jo monta kiloa keveämpi kuin että aloittaisit kiristelyn vasta sitten.

  • Anna kirjoitti:

   Juuri näin! Mieliala on todella paljon parempi ja painokin laskee kokoajan 🙂 Siinä riittää syitä jatkaa, toki vauva on ensisijalla ja määrää tahdin <3

 4. Inkeri kirjoitti:

  Kuulostaa hienolta. Oon niin kade sun määrätietoisuudesta ja päättäväisyydestä. Meilläkin järkevämmin syöminen aiheutti tiheää imua, ja muutenkin kai sitten tankkailin hieman herkkuja. Mutta tästä taas eteenpäin uudella innolla. Itellä tosi helposti lähtee lapasesta, kun kaloreita tiputtaa ruokavaliosta. Pitäisi osata syödä riittävästi, vaikka terveellistä syökin.

  Ootko muuten jo aloittanut jumppailun. Tai teetkö siis superdieetin ohjeiden mukaan nekin. Ite joskun aikaisemmin olin mukana superdieetissä, joten lihaskunto osuus tuttua.

  • Anna kirjoitti:

   En oo vielä jumpannut kertaakaan 🙁 Mutta oon tehnyt niitä aerobisia lenkkejä! 🙂 Askel kerrallaan katos 😀 Pitäis kyllä aloittaa nuo lihaskuntotreenit myös niin sais kroppaan ryhtiä.

 5. Satu kirjoitti:

  Täälläki yks joka oottaa uusia postauksia joka päivä 😀 mutta ymmärrän täysin että kolmen lapsen ja talonrakennuksen kanssa aika vaan hurahtaa (kokemusta molemmista, hiukan suuremmalla lapsimäärällä, neljäs syntyi talonrakennusajan keskelle) niin että älä tätä ressaa, kirjoitat kun ennätät! 🙂

  Voin yhtyä tuohon viimeiseen ajatukseen: Vaikka pieni vauva onkin yksi lisätyö niin silti siitä saa voimia niin paljon. Olen kokenut aivan samalla tavalla.

  • Anna kirjoitti:

   Vau kun oot selvinnyt neljän kanssa samasta urakasta 🙂 On tää kyllä tasapainoilua ollut tää ajankäyttö tänä aikana 😉 Silti kovin palkitsevaa.

 6. Jenni kirjoitti:

  Hei! En lukenut muita kommentteja, mutta oletko jo kysynyt apua fitfarmin foorumilta? Mä olin bikini challenge valmennuksessa kun tein positiivisen raskaustestin ja sain foorumilta neuvoa jatkoon ruokien suhteen. Muutenkin, jos joskus innostut niin suosittelen sulle bikinichallengea. Se ei ole lähellekään niin tiukka kun superdietti ja siinä oikeasti syödään paljon! Mulla on takana 2 bikinit ja ne on ollu oikeasti ihanaa aikaa! 🙂

  • Anna kirjoitti:

   Joo oon lukenut ja kommentoinut foorumilla 🙂 Siellä on onneksi muitakin imettäjiä! Ohje on ollut tarkkailla omaa maidontuotantoa ja tehdä sen mukaan muutoksia mikäli tarvitsee ja niin oon tehnytkin. Huippu foorumi!

 7. Iiris kirjoitti:

  Voihan teillä olla tosiaan ihan peru tiheän imun kausikin. Mutta voi myös liittyä ravintoon. Imetyksen tuessa usein kysytään ja puhutaan hiilareiden vaikutuksesta maidon määrään ja ilmeisesti se on hyvin henkilökohtainen juttu. Sinuna kokeilisin lisätä rasvaa reilusti niin maidonkin rasvapitoisuus pysyis korkeampana ja vauva ehkä(?) paremmin tyytyväisenä. Fitfarmihan on aika vähärasvainen ja se on huono juttu se, sillä moni saa just kilpparinsa sekoamaan.

  Tuo yöproteiinijuttu tuli mulle aivan uutena. Mulla on raskaana nyt sokereilla paha taipumus lähteä nousemaan yöllä aamua kohti (aamunkoittoilmiö) ja sen kyllä saa katkaistua syömällä yöllä jotain pientä…mutta mä en herää yöllä nyt joten joku tosi pitkään imeytyvä tuote vois auttaa. Saano noita yöprotskujuttuja ihan peruskaupoista? Kokeilen mielelläni mitä vaan (en jaksa vetää munakasta joka ilta) ettei tarvis mennä insuliinille.

  • Anna kirjoitti:

   Mun mielestä tän superdieetin ohje on erilainen missä olin pari vuotta sitten. On lisätty öljyjä useammalle aterialle! Olisivatkohan saaneet siitä palautetta…

   Mä itse kallistun enemmän tyytymättömyyteen ravinnosta. Tuo lisätyn kuidun määrä ruokavaliossa ei ilmeisesti ollut vauvan vatsan mieleen kun se ei toiminut viikkoon ja toinen oli ihan kipeä. Myös rinnalla olo päätyi entisen nukahtamisen sijaan karjuntaan ja raivareihin. Heti helpotti kun parina päivänä söin enemmän :/ Mut katsellaan. Toki saa olla rinnalla aivan lapsentahtisesti ja niin paljon kuin haluaa jos onkin tiheänimun kausi, tai vaikka ei olisikaan 🙂

   Kaikista hitaimmin imeytyvä yöproteiini taitaa kaseiini. Ne vaan tuppaa maistumaan aika kamalilta… Itse tilaan proteiinit netistä, ruokakaupoissakin myydään mut en niitä merkkejä oo itse kokeillut kovin montaa 🙂

   • Iiris kirjoitti:

    Mä olin keväällä dieetillä ja vaikka siellä niitä oliiviöljyjä sun muita lisättiin aterioille, niin vastaavasti sitten kuitenkin rahkat sun muut oli kaikki rasvattomia. Yritin ehkä hienovaraisesti vihjata, että kannattaa niissä maitotuotteissakin käyttää vähän normaalirasvaisempia ja lihoissa myös. Lähinnä just, että jos se maitokin olisi sitten vähän rasvaisempaa niin vois sitä hiilarin vähentymistä vähän korvata. Mutta vaikea sanoa, itse aloitin elämäntaparemontin kun tyttö oli jo kiinteillä (toki imetin häntä vielä reilut 2 vuotta sen jälkeen), mutta paljon miedompana kun fitfarm ja en muista että olis maidontuotannossa ollut mitään muutosta. Tsemppiä ja varmasti löydät hyvän välimuodon! Menenpä sitten johonkin fitness-myymälään etsimään yöproteiinia huomenna. Mulla on vähän hoppu tän homman kanssa, niin en viitsi alkaa netistä tilailemaan:)

 8. Jonna kirjoitti:

  Hyvin voi olla tiheän imun kausikin menossa ja kohtahan saat alottaa Aamokselle kiinteätkin 🙂 mä jouduin lappamaan imetysaikana järkyt määrät hiilaria nassuun ettei maito vähentynyt. Itse huomasin maidon väristä millon oli aika syödä aina enemmän 🙂 Muistelen että just noihin aikoihin meillä oli tosi tiheän imun kausi menossa ja Gia söi ihan taukoamatta! Ei muuta kun miettimään kiinteiden aloitusta 😉

  Nähdäänkö perjantaina?

  • Anna kirjoitti:

   Joo muutaman päivän päästä tulee täyteen 4kk 🙂 Mennään varmaan vielä tuo 2kk täysimetyksellä ennen kuin aletaan maistelemaan kiinteitä, ei siis enää pitkään 🙂 Kauhean nopeasti menee aika! <3

   Tulossa ollaan eli perjantaina nähdään! Ikävä jo! 🙂

 9. S kirjoitti:

  Hei,

  Mä vähensin muutama viikko sitten vain hieman hiilareita ja pienensin annoskokoja. Parin päivän jälkeen illansuussa maidontulo alkoi ehtymään ja vauva olla tyytymätön (mulla tulee valitettavasti ihan suihkuamalla maitoa ja silloin illalla ei tullut puristamalla juuri yhtään). Joten takaisin sitten niihin entisiin isompiin annoksiin ja hiilareihin: meni päivä ja maidontulo oli entisenlaista. Pakko mun kohdalla hyväksyä, että paino laskee sitten myöhemmin kun siihen on parempi hetki.

  • Anna kirjoitti:

   Melkein kiukuttaa kun kaikki ei usko tätä ja sit ulkopuoliset ottaa asiakseen kommentoida pienen äidin vastan ympärystä tai kiloja. Kaikille nimittäin ei tosiaan sovi dieetti heti synnytyksen jälkeen tai koko imetysaikana ollenkaan… Mun pitää kans katsoa miten kuvio toimisi parhaiten 🙂 Tsemppiä sinne! <3 Aikaa on joten siitä ei kannata harmaita hiuksia ottaa!

 10. malla kirjoitti:

  Mulla jo pienikin ruokavalion muutos vähensi maitomääriä 🙁 Olin myös 3 viikkoa superdieetillä ja paino ei juurikaan tippunut. Mun kroppa piti todella tiukasti omistaan kiinni imetysaikana. Kun imetys loppui alkoi paino itsestään tippumaan.

  • Anna kirjoitti:

   Kiva kuulla kokemuksia ja saada vähän vertaistukea! 🙂 Mä aloitin viimeksi tosiaan silloin 5,5kk kohdalla kun aloitettiin maistelemaan kiinteitä. Pumppasin kyllä ahkerasti vielä päälle joten se ehkä auttoi ja pystyin joten kuten dieettaamaan. Nyt mulla ei oo edes pumppua joten pitää katsoa millä energiamäärällä tulee sekä maitoa et mamma kapenisi. Toivottavasti yhtälö ei ole toiveajattelua 😀 😀 😀 Uskon kyllä et kaikille ei vaan dieetti sovi imetysaikana, etenkään superdieetti! =) Mut eihän tää imetyskään kestä ikuisesti!

 11. Anniina kirjoitti:

  Mitä jos vauva on tottunut erimakuiseen maitoon/makempaan ja nyt siksi on tyytymätön? En kyllä tiedä niistä jutuista mitään. Ehkä veden juonti auttaa??

 12. Jenny kirjoitti:

  Mä kannatan kanssa tarkkailemaan rasvan saantia. Imetän itse juuri ja rasva ja hiilarit ovat tärkeimmät maidon tuoton kannallta. Paino alkoi tippumaan kun lisäsin rasvaa ja hiilareita. Mutta jokaisen keho, on eri keho 🙂

 13. Jenni V kirjoitti:

  Myös makeutusaineet saattavat aiheuttaa vauvalle vatsavaivoja, eli jättäisin ensin pois nuo teolliset proteiinilisät ja puhdasta ravintoa tilalle 🙂 Vatsavaivat aiheuttavat vauvalle sitä, että syö useammin (lohtua mahakipuun) ja syömisestä vatsa taas kipeytyy lisää -> jatkuva kierre. Nuo lisäravinteet jne on kuitenkin dietissä vapaaehtoisia eli ilmankin pärjää.

 14. Eve kirjoitti:

  Heippa,

  Kiva kun jaksat kirjoitella vaikka elät kiireistä aikaa 🙂 Näytät silti kuvissa kivalta ja vauveli näyttää tyytyväiseltä, älä turhia stressaile painonpudotuksesta! Uskon että kilot tippuu jo äkkiä tuolla imettämisellä ja vaunuttelulla 🙂

 15. maaruska kirjoitti:

  Tsemppiä Anna! Minusta on ihanaa, että laitat imetyksen etusijalle! Kaikkien kehot tosiaan toimivat eri tavoin .. Jos yhtään lohduttaa niin minun keho ei pitänyt yhtään ruuan määrän vähentämisestä ja vauva oli heti enemmän rinnalla. Yritin vielä myöhemmin uudelleen aloittaa kamppailun kiloja vastaan,mutta sama juttu.. Siispä koska halusin ruokkia lastani omalla maidollani, hyväksyin sen tosiasian,että minun on syötävä ja ihan hyvällä omallatunnolla niin tein. Myös herkkuja vetelin, ja niitäkin ihan hyvällä mielin. (nyt varmaan joku kohta kommentoi miten voin niin tehdä :D)

  paino alkoi tippua kuin itsestään, kun kuukautiset palasivat. Joten olet kuitenkin vielä niin vähän aikaa sitten synnyttänyt, että kroppa varmasti ottaa oman aikansa palautumiseen, lisäksi teillä on vielä stressaava elämänvaihe menossa, joka laittaa myös oman kortensa kekoon.

  ole itsellesi armollinen ja älä anna kenenkään latistaa sinun ihailtavaa elämänasennettasi. Olet todella sympaattisen oloinen ja aina yhtä kaunis, näyttipä vaaka mitä tahansa!

  ”sen mitä ei tee tänään, ehtii tehdä myöhemminkin:)”

 16. Emmi kirjoitti:

  Itse on pakko myöntää, että näin jälkikäteen ajatellen minun imetys loppui kahden kuukauden kohdalla liian vähähiilihydraattisen dietin vuoksi. Toisaalta silloin tuntui todella tärkeältä saada oma kroppa takaisin mahdollisimman nopeasti. Tavoite toteutui ja pari kuukautta vauvan syntymästä olin jo melkein paremmassa kunnossa kuin ennen raskautta. Jälkikäteen ajatellen olisihan sen voinut toisella tapaakin tehdä, mutta hyvä tuosta pojasta tuli tuollakin tapaa. 😉
  Pointtina kuitenkin, että ymmärrän hyvin, että toisille imetys on tärkeämpää ja silloin asiat pitääkin priorisoida sen mukaisesti. 🙂 Tsemppiä!

 17. Laura kirjoitti:

  Kiitos kivasta blogista!

  Tsemppiä raskauskilojen karistamiseen! Itsellä sama edessä, esikoinen nyt 3 kk. Täysimetyksellä mennään ja maito väheni heti kun aloitin gfg :n, vaipat oli ihan kuivia pari päivää. Pakko jättää laihdutus myöhemmälle. Terveellisesti toki pyrin syömään.
  Kuinka pitkä olet?

 18. Karoliina kirjoitti:

  Oma kokemus on, että jollen saa perunaa niin tissitki on kuin nahkakinttaat! Pari lämmintä POTTUateriaa päivässä ni johan on maitoa tisulit täynä! 😀 Ja sama huomio ystävällänikin jonka perheessä syötiin makaroonia enimmäkseen niin ei läheskään samaa vaikutusta kuin perunalla hälläkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *