Hae
Anna Liljeroos

The best…

IMG_20140123_202243

 

Todistusaineistoa eli pyykkitelineet *check* 😉 Eli kai tÀÀllĂ€ ollaan taas jaksamisen kanssa voiton puolella! Sara kĂ€vi meillĂ€ aamulla kahvilla ja pĂ€ivĂ€llĂ€ ollaan miehen kanssa plĂ€nĂ€tty talosuunnitelmia. Ollaan valittu ulko- ja vĂ€liovia, ikkunoiden ulkopokien vĂ€rejĂ€ ja muuta mukavaa. Kaikki vaikuttaa hintaan ja tĂ€ssĂ€ kohtaa saa miettiĂ€ mitkĂ€ on niitĂ€ juttuja mihin panostaa ja mistĂ€ pihistÀÀ. Jotenkin saan noottia ettĂ€ en osaisi tuota ”pihistÀÀ”-kohtaa lainkaan. 

20140123_113723 20140123_113741 20140123_123649 IMG_20140123_213019 IMG_20140123_175821 IMG_20140123_153955

 

Grand Designia oon katsonut edelleen ja todellisuudentaju iskee varmaan siinĂ€ kohtaan kun oon Ă€itiyslomalla oleva opiskelija jolla on PT-työt tauolla. Oon pahoillani jo etukĂ€teen kaikesta mahdollisesta yhteistyösutinasta jos tulen sellaista tĂ€nne tunkemaan mutta kyllĂ€ se on niin, ettĂ€ siinĂ€ vaiheessa kun eurot loppuu niin oon valmis myymÀÀn sieluni mainostajille 😀

IMG_20140123_201828 IMG_20140123_201925

 

Bloggaaminen on tÀnÀ pÀivÀnÀ jo todella monelle pieni sivutyö ja tuo pieniÀ taikka suurempi tuloja. Itse en tekis tÀtÀ pÀivÀÀkÀÀn pelkÀn tienaamisen vuoksi, vaan nautin kirjoittamisesta ja tÀÀ on mulle tÀrkeÀÀ. EihÀn siitÀ toki haittaakaan ole jos jotain tienestiÀ tulee mutta toistaiseksi oon huomannut ettÀ kirjoittaminen ei oo mikÀÀn pikamatka ryysyistÀ rikkauksiin.

Jossain mun mielessĂ€ pyörii silti ajatus, ettĂ€ ”the best is yet to come” koko bloggailun suhteen ja odotan sitĂ€ pĂ€ivÀÀ kun pÀÀsen kirjoittamaan pienellĂ€ postauksen loppuun:

 

Talo saatu blogin kautta.

 

Ja tÀhÀn ehkÀ pieni naurunremakka.

27 kommenttia

 1. MissEvilEve kirjoitti:

  Heh, no niinhĂ€n se on ettĂ€ Dream BIG. Raha-asioista harvemmin puhutaan mitÀÀn bloggailun yhteydessĂ€, mutta kyllĂ€hĂ€n sillĂ€kin voi jotkut reippaasti tienata. Ne asiat usein on vain aika henkilökohtaisia ja suomalaisille nĂ€mĂ€ on suorastaan tabuja niin ei sitten kauheesti tuoda esille. EhkĂ€ sĂ€ saat jonkun talosysteemin sponssaamaan ainakin jossain jutussa, siitĂ€hĂ€n ne saa mainosta 🙂

  • Anna kirjoitti:

   Mun mielestĂ€ blogeissa on nyttemmin ollut aika paljon avointa keskustelua mainostamisesta ja miten se tulisi tehdĂ€. Ihan hyvĂ€ ettĂ€ on selvĂ€t pelisÀÀnnöt jne. 🙂 Talopakettifirmoilla nĂ€kyy kyllĂ€ raksablogeissa paljon yhteistyöjuttuja joten se taitaa olla melko yleistĂ€ nykyÀÀn! HyvĂ€ juttu meille! 🙂

   • MissEvilEve kirjoitti:

    Joo on nyt ollut enemmĂ€n kun bloggaajien verotietojakin on alettu kaivelemaan esille 🙂 Mutta minusta se on vaan hyvĂ€ asia, koska itsekin olen innostunut monia tuotteita ja juttuja ostamaan vain ja ainoastaan siksi ettĂ€ niitĂ€ on mainostettu blogeissa 🙂

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Blogeissa on tulevaisuus ja kyllĂ€ mainostajat alkaa sen pikku hiljaa ymmĂ€rtĂ€mÀÀn! Itse asiassa mulla on vĂ€hĂ€n sama fiilis oman blogin osalta. Mun yhteistyöjutut on olleet aika pieniĂ€ sun juttuihin verrattuna mut olen ollut suunnattoman onnellinen jokaisesta 🙂 muotiblogeilla taitaa olla se helppous ettei heidĂ€n tarvitse yhteistöitĂ€ juuri kysellĂ€ vaan niitĂ€ tulee ovista ja ikkunoista, ainakin suosituimmissa. Toisin on treeni- ja hyvinvointiblogien kohdalla. Jonkin verran tulee ehdotuksia itse bloggaajalle mut kyllĂ€ niitĂ€ saa vĂ€lillĂ€ itsekin ehdotella 🙂 eipĂ€hĂ€n nouse kusi pÀÀhĂ€n kun kaikkea ei tarjoilla suoraan nenĂ€n eteen 😀

  Ei muuta kuin jonnekin k-rautaan, bauhausiin tms yhteistyöpyyntöÀ menemÀÀn!

  • Anna kirjoitti:

   No ei kai mullakaan niin hurjasti oo. Nyt tÀÀllĂ€ Fitfashionissa on ollut enemmĂ€n 🙂 Mutta joo, ilman muuta vaan itselle sopivia metsĂ€stĂ€mÀÀn jos ei kĂ€vele vastaan!

 3. Laiskiainen kirjoitti:

  Talonrakentamisessa kannattaa muistaa, ettei tietyissĂ€ jutuissa kannata pihistellĂ€. LĂ€hinnĂ€ sitĂ€, ettei esimerkiksi jĂ€tĂ€ viime metreillĂ€ ottamatta sitĂ€ takkaleivin uunilla yms. vain rahan takia (arvaa kuka 😉 ). No, onneks ei oo hirveesti harmittanut, mut nyt valitsisin toisin.

  Tapetit yms. pinnat voi helposti vaihtaa, mutta kiinteÀ isot tsydeemit (takka, lammitysjÀrjestelmÀ yms.) niitÀ ei ihan helpolla vaihda, joten niiden valinnoissa kannattaa olla tarkka, ettei sÀÀstÀ vÀÀrÀssÀ paikassa.

  TsemppiÀ ihaniin, joskin haasteellisiin hetkiin!

  • Anna kirjoitti:

   NĂ€inhĂ€n se on ja just tĂ€ssĂ€ vaiheessa kun on talo paperilla niin saa olla tarkkana et tietÀÀ mitĂ€ haluaa. Munkin haave ois takka leivinuunilla mutta en tiedĂ€ vielĂ€ toteutuuko se 🙂 Luultavasti ei… Se oo ihan listan kĂ€rkipÀÀssĂ€ mutta kuitenkin!

 4. Soile kirjoitti:

  Ihan vain vinkiksi ettĂ€ tiedĂ€n muutamia talotehtaita, jotka antaa roimasti alennusta talopaketin hinnasta kun rakennnusajasta ja sen sujumisesta yms. kirjoitellaan sÀÀnnöllisesti blogia. Kannattaa ehkĂ€ oikeasti kysyĂ€ josko teitĂ€kin onnistaisi 🙂

  • Anna kirjoitti:

   Taisin jo kerran mainita ettĂ€ meillĂ€ on jo tĂ€llainen keskustelu vireillĂ€ ettĂ€ katsotaan mitĂ€ siitĂ€ tulee! 🙂

 5. Heidi kirjoitti:

  Hei,
  ItseĂ€ni kiinnostaisi tietÀÀ, miten blogin kautta tulleita etuja (tai rahaa – maksetaanko jotakin jostakin rahana?) verottaja kohtelee? Eli jos joskus keksisi hyvĂ€n blogi-idean ja yhteistyökumppaneita alkaisi vĂ€kisin tunkea ovista ja ikkunoista (heh…), niin miten niiden etujen kanssa pitÀÀ siinĂ€ vaiheessa toimia?

  • Anna kirjoitti:

   Vastailen ekana tÀhÀn kun tÀssÀ oli kysymys eli ihan alkuun sulla tÀytyy olla oma yritys ellet halua jokaiselle mainoksesta maksavalle lÀhettÀÀ sun verokorttia. ItsenÀisenÀ bloggaajana se on varmasti hankalaa mutta esim. portaalissa se voi olla mahdollista toki koska se portaali voi ensin kerÀtÀ tulot ja laitat verokortin vain sinne.

   Mutta ainakin mulla ja varmaan monella muulla on sitĂ€ varten oma yritys. Mun yritys kattaa PT-ohjaukset ja blogityön ja mulle on ihan sama tuleeko raha vaikka mainostajalta tai PT-asiakkaalta. Molemmista menee 24% arvonlisĂ€vero ja tietysti sun oma veroprosentin mukainen maksu ja yrittĂ€jĂ€n muita kuluja kannattaa myös ottaa huomioon. Silloin kun yritys laskuttaa etenkin yritystĂ€ niin ALV:n voi laittaa vĂ€hennyksiin eli se kannattaa suoraan lisĂ€tĂ€ hintaan eli yksi mainos vaikkapa XXX€+ALV. Rahana saatu mainostulo siis vastaa tĂ€ysin palkkaa ja siitĂ€ pitÀÀ maksaa verot. Kannataa siis miettiĂ€ hinnoittelu niin ettĂ€ on varaa maksaa siitĂ€ aika suuri osa veroa! 🙂

   Eduissa kuten tuotteissa ilmaiseksi saadun lahjan tĂ€ytyy ylittÀÀ tietty arvo, ettĂ€ se on lahjaveron alaista. Eli jos saat vaikka puuterin ja saippuan yhdeltĂ€ yritykseltĂ€, ei sitĂ€ tarvitse ilmoittaa. Jos joku sen sijaan lĂ€hettÀÀ sulle koko vuoden joka kuukausi 500€ vaatteitta niin raja menee yli. Olikohan se raja 4000€ kolmessa vuodessa, muistaako joku?

   Jos on itse valmis tekemÀÀn töitĂ€ niin kyllĂ€ blogilla voi tienata mutta se tosiaan vaatii ammattimaisen otteen, rautaiset hermot ja sen ettĂ€ jaksaa postata joka pĂ€ivĂ€ ja jakaa jonkun osan elĂ€mĂ€stÀÀn siellĂ€. Ei ihan kaikille 😉

   Niin ja siitÀ saako mistÀÀn palkkiota rahana. NÀÀ on pitkÀlle kiinni omista neuvottelutaidoista. Toki paljolle on kÀyttöÀ ja usein se riittÀÀ bloggaajalle kun saa tuotteita. Jossain vaiheessa jos sitÀ haluaa ainoaksi työksi pitÀÀ miettiÀ uudelleen sillÀ ei niillÀ tuotteilla laskuja maksella. Yritys ehkÀ useimmiten ehdottaa pelkkÀÀ tuotepalkkiota kirjoittamisesta mutta hyvÀ neuvottelija voi saada sen tai vaikkapa osan vaihdettua rahaan.

   • roosa kirjoitti:

    Jep muistit oikein, kolmessa vuodessa saa saada lahjaksi 4000€ ilman veronmaksua. Oon just kurssilla jolla vatvotaan nĂ€itĂ€ verojuttuja 😀

    • Katja kirjoitti:

     Anteeksi pieni pilkunviilaus (tiiĂ€n tosi rasittavaa, mutta tĂ€rkeĂ€ juttu ettei ala Ă€rsyttÀÀ just ton yhen euron takia): eli just kanssa finanssioikeuden kurssin suorittaneena vĂ€itĂ€n kyllĂ€ ettĂ€ 4000€:sta menee jo verot, eli 3999€ saa verottomana. Huoh minua 😀

   • Heidi kirjoitti:

    Kiitos paljon tiedoista!
    Verotoimiston pitĂ€isi maksaa sinulle palkkiota – en ole ikinĂ€ mistÀÀn verotoimistosta saanut yhteenkÀÀn kysymykseeni mistÀÀn asiasta yhtĂ€ hyvÀÀ ja selventĂ€vÀÀ vastausta kerralla. Kiitos 🙂
    Pihtaavat aina jotakin tietoa. ”Mikset osannut kysyĂ€” -tyyliin.

 6. Mi kirjoitti:

  Ei haittaa vaikka mainostelet, kunhan ei pelkĂ€ksi mainokseksi muutu koko blogi 🙂

 7. Nina kirjoitti:

  Mie niin nauroin tolle lopulle.. 😀

 8. Onnenhippuja kirjoitti:

  Kannattaa tosiaan miettiĂ€ missĂ€ pihistÀÀ ja missĂ€ ei. Niin kuin tuossa ylempĂ€nĂ€ joku sanoi, niin ns. KiinteissĂ€ jutuissa ei kannata pihistellĂ€. ItseĂ€ harmittaa, kun jĂ€tettiin talosta 10m2 pois ihan vain sÀÀstÀÀkseen.. Tuossakin todellinen sÀÀstö oli pari tonnia, joka ei tĂ€ssĂ€ konkurssissa tuntuis missÀÀn 😀 kodinkoneissakaan ei kannata pihistellĂ€. Me fiksuina sÀÀstettiin mm. Uunin pyrolyysitoiminnosta ja jĂ€lkeenpĂ€in ollaan naurettu, ettĂ€ vajaa 200€ tuossakin sÀÀstettiin ja nyt harmittaa tooooodella paljon.

  Mutta toki jossakin on pakko sÀÀstÀÀ ja vetÀÀ kukkaron nyörejÀ tiukummalle, mutta koittaa jaksaa miettiÀ, ettÀ mistÀ kannattaa sÀÀstÀÀ.

  • Anna kirjoitti:

   NÀÀ on vaikeita ja kyllĂ€ mekin mietitÀÀn talon kokoa. Mutta miten parilla tonnilla ois saanut 10m2? Se on kyllĂ€ halpa jo se! 🙂 HyvĂ€ vinkki tuo kodinkonevinkki muuten! MeillĂ€ oli vĂ€hĂ€n sama jo tĂ€ssĂ€ kerrostalokĂ€mpĂ€ssĂ€ ja eipĂ€ haittais jos ois tuo pyrolyysitoiminto! 🙂 EhkĂ€ sit sinne taloon tulee!

   • Onnenhippuja kirjoitti:

    MeidĂ€n talon koko olis kasvanu 30cm leveyttĂ€, niin se ois tehnyt jo 10m2 lisÀÀ kokonais pinta-alaan ja siihen pari pĂ€tkÀÀ tapettia, nii ei se paljoo kalliimmaks ois tullu 🙂

    • Anna kirjoitti:

     MĂ€ vastaan sulle vielĂ€, kun meillĂ€ on oikeesti ihan sama! Pienennettiin 10m2 ja se tuli siirtĂ€mĂ€llĂ€ ulkoseiniĂ€ 30cm! 🙂 Silti katsotaan ettĂ€ sÀÀstö on lĂ€hempĂ€nĂ€ kymppitonnia sillĂ€ neliökustannus on juuri pari tonnia neliö. Eli ettĂ€ seinĂ€materiaalia menee, lattiaa jne. joka paikkaan enemmĂ€n! Joka tapauksessa meille koko on nĂ€in hyvĂ€ tuli sÀÀstöÀ tai ei. Toivottavasti tÀÀ on kuitenkin edullisempi kuin se isompi! 🙂

 9. Salakuuntelija kirjoitti:

  Toivottavasti bloggaajat alkavat enenevissĂ€ mÀÀrin pyytĂ€mÀÀn myös rahaa tuotteiden lisĂ€ksi bloginĂ€kyvyydestĂ€. Satuin itse kerran kuulemaan kun viereisessĂ€ pöydĂ€ssĂ€ joku (oletan tyypin olleen internet-markkinoinnissa yrityksiĂ€ konsultoivan firman edustaja) selitti jonkun uuden tuotteen lanseerausta suunnittelevalle ettĂ€ kannattaa lĂ€hettÀÀ tuotteita bloggaajille koska se on kĂ€ytĂ€nnössĂ€ ilmaista markkinointia ”kun ei ne bloggaajat tajua ees ettĂ€ millasta nĂ€kyvyyttĂ€ ne tuotteet saa kirjotusten perusteella”. Sama tyyppi kehotti myös tuotetta lanseeraavaa firmaa kĂ€ymÀÀn itse blogeissa ja keskustelupalstoilla kehumassa tuotettaan ”sitĂ€ ei kuitenkaan saa tehdĂ€ liian lĂ€pinĂ€kyvĂ€sti, hehe”. Tuli vĂ€hĂ€n paha mieli tosta keskustelusta bloggaajien puolesta eli pitĂ€kÀÀ puolenne! 🙂

  • Anna kirjoitti:

   Karmeeta, ihan karmeeta. TÀÀ on surullista mutta totta. Mua harmittaa miten moni menee tuohon ettĂ€ tekee kaiken ilmaiseksi 🙁 Kannattaa tosiaan pitÀÀ puoliaan ja saada myös itse takaisin jotain hyötyĂ€. Yritykset kĂ€yttÀÀ paljon bloggaajia hyvĂ€ksi :/

 10. vieras kirjoitti:

  onkohan tÀmÀ blogi enÀÀ oikealla sivustolla?..nyt kalastellaan sitten sponsoreita rakentamiseen ja odotusaikaan, huh huh..

  • Anna kirjoitti:

   No nyt kyllĂ€ oli erikoinen kommentti. Se ettĂ€ muutin Fitfashionin sivustolle niin ei oo mitÀÀn tekemistĂ€ mun blogisisĂ€llön kanssa eli kirjoitan juuri sellaista blogia kun haluan. Nyt olen sattumoisin raskaana ja rakennetaan taloa niin en voi edes mitÀÀn laihdutusjuttuja kirjoittaa mitĂ€ oli blogin alkuvaiheessa. Kyselin myös lukijoilta onko kiinnostusta kuulla meidĂ€n rakennusprojektista vai avaisinko jopa sille kenties oman blogin. Mielipide oli ettĂ€ sekaan vaan, sehĂ€n on mun elĂ€mÀÀ 🙂

   Ja se on myöskin erikoista, ettÀ miten sulla 14 eri sÀhköpostiosoitetta ja nimimerkkiÀ kun kuitenkin kommentoit blogiin paljon?!

   • MissEvilEve kirjoitti:

    ”Ja se on myöskin erikoista, ettĂ€ miten sulla 14 eri sĂ€hköpostiosoitetta ja nimimerkkiĂ€ kun kuitenkin kommentoit blogiin paljon?!” AUTS 😀 Toi oli aika paha heitto… Heh.

    Mut joo, komppailen nyt Annaa. Kaikki blogit FitFashionissa eivĂ€t todellakaan ole mitÀÀn kisakuntoisten huippu-urheilijoiden blogeja, vaan tÀÀllĂ€ löytyy kaikenlaista tallaajaa ja lukijakunta on myös varsin laaja. Aika monia kiinnostaa sen mahdollisen treenaamisen, terveellisen ruokavalion, mahdollisten diettaamisten ym ohella lukea bloggaajien normaalista elĂ€mĂ€stĂ€, ja eri bloggareilla taustat on erilaiset. KyllĂ€hĂ€n tÀÀllĂ€ jokin punainen lanka taustalla kulkee miksi Annakin tÀÀllĂ€ kirjoittaa, raskaus ja talonrakennus on vain yksi osa ja vaihe elĂ€mĂ€ssĂ€ 🙂

   • Johki kirjoitti:

    Hah, 14 sĂ€hköpostia…tuon tyyppisillĂ€ viesteillĂ€ ei vissiin viitsitĂ€ kĂ€yttÀÀ samaa nimimerkkiĂ€ ettei kĂ€ry kĂ€y 😉 TiedetÀÀn itsekin, ettĂ€ ei oikein fiksuja kirjoitella.

    Vieraan viestistÀ tuli mieleen, ettÀ ilmeisesti vaikuttaa siltÀ ettÀ joidenkin (no ok vissiin tuo yksi viesti?) mielestÀ et sais tulla raskaaks kun sittenhÀn tÀÀ blogin idea menee ihan metsÀÀn. No joo, outoja ihmisiÀ mahtuu tÀhÀn maailmaan.

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *